A Walk To Remember

By: nora haslin hasnan

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]
Sunday, 26-Dec-2010 06:12 Email | Share | | Bookmark
aisyah's 1st trip to Melaka @ 26-27 dec 2010

tanjung bidara
 
 
View all 12 photos...
aisyah's 1st trip to melaka.. kalo aiman dulu, 6bln baru kuar KL.. ni si aisyah blum 3bln dh merayap.. sah kaki jln pasni.. but aiman dulu easy to handle.. msuk jer kete, letak dlm car seat, kasi puting kopek, trus tido.. si aisyah ni, melalak2 dulu, baru nk tido.. dah tu biler jem ke, trafic light ke, asal kete benti dia jaga balik..
but alhamdulillah, dia xde la meragam sgt.. cuma aku jer la x dapek nk jln2 sb kesian nk ganggu time dia tido.. dok lepak hotel jer la.. aiman yg enjoy sakan merayap ngan papa..


Tuesday, 16-Nov-2010 08:39 Email | Share | | Bookmark
welcoming SITI AISYAH @ 07-10-2010

1day old
aiman d big bro & aisyah d lil sis..
2wks old
View all 8 photos...
beautiful moment of my life.. welcoming the latest edition of our family.. SITI AISYAH BT.MOHD AZIZI @ 07-10-2010, 4.59am..
since 1st delivery masa aiman dulu ceaser, coz pelvic kecik, d 2nd one aku decide ceaser gak.. threfore aku decide date utk ceaser 7-oct.. dah 40wks pon time tu.. doc advise aku schedule for ceaser masa 38wks.. aku gak ngada2 nk gak date 07-10 tu sb aiman 07-11.. alhamdulilah, aisyah willing to wait until 07-oct..
time nk ceaser dh schedule @ 8.30am on 07-10-2010
06-10-2010
6pm - chck in msuk spital. dh ader cntrction sket2, tp menten brtahan ler..
8pm - sakit cntrction dah mcm sakit.. everi 2hrs kot.. mngigil gak ler.. tp rilek lg.. punyer confident x bgtau nurse..
11pm - hubby balik umah jap, dia kata nk dtg balik dlm 5am..
12mdnite - dah x tahan cntrction, pngil nurse.. & kbtulan gynae pon ader.. kena buat CTG.. nurse kata not so bad.. heart beat baby pon ok..
07-10-2010
2am - cntrction makin kuat & kerap.. sms hubby, suh dtg.. xbleh tido..
3am - hubby ader skali.. borak2, so aku bole lupa sakit cntrction..
4am - baru nk lelap.. ttba ada bunyik mcm tali putus 2x.. adusss.. waterbag pecah... mak ooiii.. sakit nyer.. cntrction everi 2-3min.. dh mcm ayam kena sembelih aku nyer mngelupor..
- hubby panggil nurse.. pe lg siap2 nk tolak OT lar..
- kat OT, sakit nyer jgn ckp ler.. mmng xtau mcm mana nk xplain sakit cntrction ni.. sakit nyer ya amat larr..
- aku mmng decide amik 1/2body.. nsib baik doc anesthetic tu klakar & siap bole buat lawak & borak2 ngan aku masa nk msuk epidural.. time sikit nyer susah sb bile aku cntrction xleh nk msuk..
- 2-3x gak ler, gynae, doc delaila test2 perut aku, dh kebas ke blum.. 1st time test mmng aku rasa tjm pisau tu.. 2nd tu sbnrnyer dh x rasa sakit.. tp aku mcm takut jer, so aku kata sakit.. 3rd time pon aku ckp aku x sure.. bole pulak ekk?
- but doc lg tau la kan.. so d 3rd time, kena toreh la perut aku.. tp aku stil rasa not comfortable.. masa aiman dulu, aku rilek jer.. xde rasa apa2 pon..
4.59am - doc pull my baby out.. trus menjerit aku dngr si aisyah.. mcm aiman dulu gak, nurse akn tunjuk muka & jantina apa, & trus bwk pegi baby..
- nx step yelah nk kuar kan uri kot.. ntah hapa doc godek2 kat in between perut & dada (i think kat area ulu hati), ttba aku rasa giler nyer sakit.. & aku pon panik, ckp ngan doc anesthetic tu aku sakit..
- trus dia kasi aku gas khayal.. mmng x rasa sakit.. aku rasa aku mcm sedar wat is hapening, tp mcm blur2 & lalok gitu..
- tau2 aku dngr doc kata, well done.. mcm dah abis.. aku lak, bole jwb tenkiu...
- kat bilik recovery pon ala2 sdr x sdr, sb aku dngr nurse2 tu ckp, tp mmng rasa mamai giler..
8am (i think so. tngh mamai x ingat sgt time) - dh ada kat wad.. derang antar aisyah kat aku suh bresfd.. dat was d most beautiful moment.. ilang sgala sakit dpt tngk baby yg kita kandung slama 9bln..

as usual biler ubat bius ilang, mcm nk mati lar sakit nyer kan.. compare ngan aiman, kali ni nyer sakit mmng tramat sgt.. smpai aku kena mintak additional pain killer yg pkai jab nyer.. dpt 1 jab, rasa aku mamai smcm jer.. kpla mlayng2..

alhamdulilah, everiting wen well.. walo sakit, but dis time aku recover lg cpt compare ngan aiman dulu.. reason being, nak xnak kena gagahkan jugak, lawan sakit sb kesian kan si abg.. everitime dtg, sure tanye biler mama nak balik.. & smpai skg pon, kena lebih kan abg.. abg dah paham.. nnti dia kecik ati lak.. adik x paham apa2 lg..

as of today, 16-nov 2010.. aisyah dah 1bln 10hari.. she's 4kg++ dah.. masa lahir, 2.8kg jer..
alhamdulilah.. dia senang nk jaga & x byr kerenah masa pantang.. but to repeat proses nk branak lg... no way nak lalu balik.. sakit nyer smpai skg rasa..


Saturday, 12-Jun-2010 07:03 Email | Share | | Bookmark
short roadtrip - mersing-desaru-kota tinggi @ 11 & 12 june 2010

dpn pintu gerbang felda tenggaroh, mersing
desaru
budak yg hepi dpt mndi laut
View all 10 photos...
ni kes balas dendam la kan.. sb pegi bandung ari tu x enjoy, aiman sakit.. sehat jer aiman, kitaorg merayap ke Johor.. plan asal yelah nk pegi mersing jer, sb papa aiman nye kwn buat kenduri akikah anak dia kat felda tenggaroh.. tp dh smpai mersing tu, tetiba rasa nk overnite sumwhre tepi laut.. pe lg, bukak peta mesia.. & trus la menuju ke desaru.. bole tahan gak ler jauh & adventure nye roadtrip ke desaru ni.. ikut jln felda, kiri kanan kelapa sawit, pastu trus ikut jln tepi laut.. nasib baik hari terang lagi.. kalo dah mlm, mmng gelap gelita jln tu..

@ desaru, we stayed at the pulai desaru beach resort.. not bad la resort dia.. rate mahal gak, rm330/per nite.. byk s'porean, tu pasal mahal.. but the room, x best sgt pon.. maybe sb hotel dh lama.. breakfast pon, i can give my rate takat 3star jer.. pool jer best.. aiman yg tido lmbat almost 1am tu pon bole bngun 7.30am, smngt nk mndi laut & pool..

aftr breakfast @ 10am, kitaorg trus check-out.. aiman tido dlm kete sb kepenatan.. tp alang2 dah smpai sini & xtau biler lg nk jejak kaki kat hujung semenanjung mesia ni, we went to kota johor lama.. dis was ofcoz papa aiman nyer idea la ni.. peminat sejarah la kata kan.. layan jer la kan.. but it was a great experience.. just imaging org zmn dolu2 buat kubu guna tanah jer.. mcm mana lak derang bole nyorok blakang tanah2 ni masa portugis serang tanah melayu..

pas kasi aiman mkn tnghari kat situ, emm.. mkn lontong jer la kan.. alas perut dia.. we make a move bck to KL.. we are @ home sweet home @ 9pm..


Tuesday, 8-Jun-2010 06:48 Email | Share | | Bookmark
d family getaway to Bandung @ 6-8 June 2010

pose wajib @ tangkuban perahu ni..
aiman yg xde mood nk senyum
my small family
View all 8 photos...
it was skool holiday for June.. & dis trip was planned last year actually.. initial plan, the entire family of hj.hasnan shud be going.. as for me, bandung ni dah mcm balik kg pon, sb ni dh kali ke-4 aku ke sini.. but dis was basically a family trip, wic i alwiz plan every year to go sumwhere for my parents.. adik2 aku yg lain nk ikut, byr sndiri la kan..
tp last minute, my 3rd sister & her hubby x dpt pegi, sb dia baru branak 2 minggu sblm date pegi bandung nih.. sapa suh x plan kan??

pastu d trip patut nyer ends 9-june & the climax yelah nk pegi Safari.. but since aiman high fever + kena jangkitan kaki, tangan & mulut tu, me & hubby decided balik on Tues, 8/6.. walo burn RM1000, tp dah instinct tu kata nk balik gak, mengenangkan condition aiman.. we took the earliest flight on tues.. my parents & sisters, balik esk nye as per earlier schedule.. cuma derang x pegi la safari, wic i think rugi lar kan, sb itu acara yg paling best pon sbnrnyer..



Sunday, 9-May-2010 07:01 Email | Share | | Bookmark
roadtrip kuching-santubong-semenggoh-kuching @ 7-9 may 2010

kat blakang tu yelah gunung santubong
@ pantai puteri, santubong
@ semenggoh, org utan rehab
View all 11 photos...
early may ari tu, with last minute plan.. cam biasa la kan.. we decided nk p kuching.. initial plan yelah nk g pulau mabul.. but since i'm 4mnths preggy, lupa kan la hasrat nk g mabul..
so, end up we took a flight g kuching jer la.. 3hari/2mlm jer.. kali terakhir smpai kuching ni yelah masa aiman umur 8bln, wic mean dah lbh 3thn gak ler.. nothing much changed actually, kecuali ada a few new hotels & shopping malls yg blum operasi betol..
but we alwiz make sure dat every journey has a different experience.. dis time we plan for a roadtrip.. sewa kete & smpai gak ler ke santubong beach & semenggoh.. pantai kat santubong mmng cantek. tp sb tnghari & panas terik, takat celup2 kaki jer lar.. then make a move tngk org utan yg 3-4 ekor kat semenggoh.. 5-6thn lps aku smpai sini ngan kwn2 opis byk ekor gak org utan.. xtau nape skg tnggal sikit jer.. but, so ever pon, aiman stil happy tngk org utan ni & so excited msuk utan ala2 jungle tracking..


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net